Gebruikerservaringen

Gebruikerservaringen

Hoe ervaren jongeren en professionals conflicthelden.be? Ontdek hier enkele van hun ervaringen.

Zelf een ervaring delen over het gebruik van Conflicthelden?

Deel jouw ervaring
Het is een erg interessante tool met o.a. een bundeling van methodieken, getuigenissen en gestructureerde plannen (signalenplan, veiligheidsplan,…) die je vlot kan invullen a.d.h.v. duidelijke richtvragen. Alles wordt gepresenteerd op een leuke, speelse en attractieve manier.
Begeleider OOOC
Je kan met Conflicthelden jongeren meer op afstand volgen door hen opdrachtjes te geven die ze online kunnen maken en doorsturen. Naast fysieke contacten zijn ook online contacten een meerwaarde, dit merkte ik ook tijdens corona.
Begeleider CLB
De website is een goede aanvulling en kent een goede opbouw. Het trekt de aandacht van jongeren. Samen over een thema praten is soms veiliger dan onmiddellijk over de jongere zelf te praten. Door een thema aan te reiken, kom je sneller tot concrete eigen voorbeelden bij de jongeren.
Begeleider gemeenschapsinstelling
Het is een overzichtelijke website. Je vind snel je weg en alles staat goed geordend. Je kan er best veel mee doen, het geeft veel informatie en bruikbare oefeningen om samen met jongeren door te nemen.
Begeleider JAC
Je kan ook de ingevulde plannen en oefeningen opslaan, printen en delen met elkaar (jongere – begeleider). Ik vind de website ook erg praktisch, gebruiksvriendelijk, duidelijk en logisch opgebouwd.
Begeleider OOOC
De website bundelt veel tools die ik ken maar laat ook toe die tools op een handige en overzichtelijke manier te gebruiken.
Begeleider Bijzondere Jeugdzorg
Begeleider Gezin Centraal