Door alle ervaringen in m’n verleden ben ik sterker geworden en besef ik dat het belangrijk is om voor mezelf op te komen.

avatar Patricia - 20 jaar
Terug naar getuigenissen

Vroeger als kind werd ik veel gepest, omdat ik Turks ben en mensen daar altijd gemeen over waren. Vanaf mijn zevende kwam ik veel bij en was het voor pesters weer iets om mij mee te pesten. Ik had een hele slechte band met mijn ouders en kon er met hen niet over praten.

Daardoor moest ik leren om voor mezelf op te komen en ben ik assertiever geworden. Door op mijn tiende van school te veranderen en nieuwe vrienden te maken ging het beter met me. Vroeger raakte ik mijn frustraties kwijt door te lezen en muziek te luisteren. Nu zonder ik me ook nog altijd af als ik gefrustreerd ben door naar muziek te luisteren en een boek te lezen. Ook praat ik met m’n vriend om het van me af te zetten. Door alle ervaringen in m’n verleden ben ik sterker geworden en besef ik dat het belangrijk is om voor mezelf op te komen. Daardoor kan ik ook beter reageren op negativiteit en het gemakkelijker een plaats geven.