Rode vlaggen

Rode vlaggen

Waar ligt jouw persoonlijke grens?

Kies een andere oefening
Wijzig titel

Rode vlaggen

Als je wil kan je in bovenstaand veld de titel van deze oefening veranderen. Zo kan je een persoonlijke titel bedenken. Of heb je misschien een bepaalde situatie of plaats hierbij in gedachten? Dan kan je dit toevoegen in de titel.

Rode vlaggen of 'red flags'

Soms is het niet meteen duidelijk wanneer iemand te ver gaat of wanneer iets voor iemand echt niet meer ok aanvoelt. Op het moment zelf zijn we soms te druk bezig met wat er gebeurt om hier bij stil te staan. Wat kan helpen om duidelijk te krijgen waar jouw grenzen liggen zijn zogenaamde 'red flags' of 'rode vlaggen'. Met 'rode vlaggen' worden woorden en het gedrag van anderen aangeduid. Rode vlaggen duiden op gevaar. Het zijn situaties waarin er over je grens wordt gegaan. Vanaf dan is iets echt niet meer ok en is iemand te ver gegaan.

Rode vlaggen

Mijn rode vlaggen

Wat zijn voor jou 'rode vlaggen' die aanduiden dat er over je grens wordt gegaan? Denk eens aan een conflict of situatie die uit de hand liep. Wat waren daarin ernstige dingen waarin je merkte dat iemand over je grens ging? Dit zijn grote rode vlaggen.

Grote rode vlaggen zijn voor mij...

Waren er daarvoor ook al dingen gezegd, gebeurd of gedaan die ongemakkelijk voelden of waarvan je dacht dat ze ook al te ver gingen? Dit zijn kleine of middelgrote rode vlaggen.

Kleine rode vlaggen zijn voor mij...

Middelgrote rode vlaggen zijn voor mij...

Wanneer een grens overschreden wordt

Wanneer een grens overschreden wordt is het belangrijk dat je weet hoe je hiermee kan omgaan. Op dat moment is het belangrijk dat je kalm, zelfzeker en assertief kan reageren, dat je 'neen' kan zeggen tegen anderen of dat je met zelfvertrouwen uit de situatie kan stappen. Wil je hier meer over weten? Kijk eens naar de oefeningen hierover!

Gelukt! Je hebt jouw oefening opgesteld.