Het is een goed idee om professionele hulp te vinden als je je niet kan beheersen. Ik ging in begeleiding en het heeft me positief veranderd.

avatar Ali - 16 jaar
Terug naar getuigenissen

Hoi, Ik ben Ali. Ik ben 16 jaar oud. Ik wil het hebben over m'n verleden en hoe ik omging met agressiegevoelens. Vroeger kon ik mezelf niet beheersen wanneer iemand anderen of mij pestte. Ook wanneer iemand zo maar uit het niets begon met schelden, dan had ik altijd zin om die mensen te slaan.

Maar een tijdje terug ben ik in begeleiding gegaan en dat heeft me geholpen om anders om te gaan met mijn boosheid. Daar heb ik ook ontdekt dat ik een leider kan zijn in zo'n situaties en nu kan ik me wel beheersen. Vroeger kon ik ook niet omgaan met Facebook, Messenger of andere sociale media. Wanneer ik racistische opmerkingen of foto's zag die me boos maakten had ik altijd zin om mijn gsm of pc kapot te maken. Maar als ik nu weer zoiets tegenkom neem ik vaak afstand van sociale media en doe ik m’n gsm weg en begin ik aan iets anders zoals gamen of lezen. Wanneer ik boos ben, dan ga ik slapen en als ik wakker word voel ik me rustig en soms vergeet ik die situaties. Mijn tip: als je je echt niet kan beheersen is het misschien een goed idee om professionele hulp te vinden. Zo ging ik een tijdje in begeleiding en het heeft me positief veranderd. Nu kan ik me meer beheersen dan vroeger.